Názov obličkovec západný väčšine z nás nič nehovorí, oriešky kešu sú určite známejšie. Pochádzajú práve z tejto rastliny.
Obličkovce pôvodne rástli len v suchých častiach Brazílie a Venezuely, dnes sa pestujú v tropických oblastiach celého sveta. Majú dvojité využitie – dávajú chutné šťavnaté ovocie aj chrumkavé oriešky...
Krátke video, ktoré Vám poskytne pohľad na produkciu a spracovanie kešu orechov od zberu až po konečnú úpravu pred balením (EN).
• Kešu oriešky majú blahodárny vplyv na naše oči
• Pomáhajú pri depresii a nervozite, posilňujú nervovú sústavu
• Znižujú hladinu cholesterolu v krvi
• Odstraňujú anémiu (chudokrvnosť)
• Môžu zmierňovať prejavy menštruácie
• Škrupinky obsahujú olej, ktorý sa priemyselne spracováva
• Stopky obsahujú vitamín C a používajú sa na výrobu šťavy a vína
• Kôra a vetvy slúžia na kŕmenie dobytka
• Drevo ľadvinovníku je veľmi tvrdé a používa sa pri výrobe nábytku (biely mahagón)
• "kešu jablká" poslúžia na výrobu džemu a kompótov
• Kardol má dezinfekčné účinky, pridáva sa do lakov a farbív. V Indii sa ním impregnuje drevo.
Made with Mobirise html website template